Stress en spanning kan je loslaten op zowel mentaal als fysiek niveau om meer energie en voldoening te hebben doorheen je leven. Dat is waar Steffie Vandierendonck mee helpt door o.a. mindfulness technieken en Qi Gong, ook wel meditatie in beweging genoemd.

Leven en werken volgens je eigen ritme

Meer en meer mensen ervaren stress, burn-out, chronische ziekte... en dat komt grotendeels doordat we niet meer genoeg diepgang in ons leven hebben. Ik hou van verhalen die beginnen met er was eens… Ze voeren me steeds terug naar een andere tijd waarin alles magisch lijkt en tegelijkertijd echter aanvoelt: de emoties, de beproevingen, de overwinningen,…

Het is niet zo dat ik wil dat die plaats van dromen en verbeelding de werkelijkheid is, daarvoor hou ik te veel van ons modern comfort. Wat ik echter wel in dit leven wil integreren is de mate waarin we voelen en echt onszelf kunnen zijn. We zouden moeten kunnen doen wat we willen en waartoe we voorbestemd zijn terwijl we ons eigen natuurlijke ritme volgen en de magie in ons leven her-ontdekken. Wanneer we dit niet doen, zal ons lichaam vroeg of laat de grenzen voor ons stellen en ons door fysieke ongemakken duidelijk maken wat het werkelijk wil.

Dat is ook waar mijn werk om draaien. Ik wil je eerst helpen de voeling met je eigen ritme terug te vinden. Daarna kan je de kracht van je eigen geest ontdekken en op een evenwichtige manier naar je doelen toewerken.

Wees je eigen leermeester

In Qi Gong hebben we een gezegde: 'you can't dig a well if you are thirsty'. Vrij vertaald is dit:

"Je kan geen put graven als je al dorst hebt. Leer je eigen grenzen kennen en doe energie op VOOR je de ongemakken voelt."

Als coach en relaxatietherapeute is het mijn doel mensen te helpen ontspannen. Leer jezelf kennen, ook al voelt het ongemakkelijk, en weet dat de beloning zo groot zal zijn. En ja, ik spreek uit ervaring. 90% van de technieken die ik nu aan mensen meegeef zijn dingen die ik zelf bewust toepas sinds in 2005 bij mij een chronische ziekte werd vastgesteld. 9 to 5 werken leek toen onmogelijk, maar als je nu ziet wat ik allemaal doe zou je versteld staan. En dat wens ik jou ook toe.

De natuur als energiebron

Veel van mijn werk heeft een link met de natuur. Wist je dat het symbool voor aarden zelfs in het logo van natuurpunt is opgenomen? En dat 'aarden' niet meer hoeft te betekenen dan het te veel aan energie in je lichaam loslaten zodat er geen schade (lees opgehoopte spanning) ontstaat?

Als moderne druïde heb ik mijn eigen ritme leren afstemmen op dat van de planeet en dat brengt nog zoveel meer diepgang en aanvaarding. Wanneer je dit ook leert doen, zal je niet langer op zoek moeten naar een doel, maar elke dag weten dat je het gevonden hebt.

Een wandeling in de natuur, zoals met bosbaden, heeft bovendien ook nu bewezen helende eigenschappen. Het helpt je beter slapen, haalt je stressniveau omlaag, ...

Ook Qi Gong, een 5000 jaar oude Oosterse bewegingstechniek, heeft zijn oorsprong in de natuur. Het is leren werken met de energie van je lichaam. Het is de knopen van vastzittende spanning leren loslaten op een vloeiende manier... als water dat weer gaat stromen.

Qi Gong is werkelijk voor iedereen ongeacht je fysieke beperkingen. Het is misschien even zoeken hoe, en vooral bewegen binnen je eigen grenzen. Maar wanneer lichaam en geest gaan samenwerken... that's where the magic happens. En daar begeleid ik je graag in.