Klanksessie

De werking van klankschalen, sjamanendrums en andere instrumenten berust op resonantie. Deze akoestische energie zal de lichaamscellen doen mee resoneren.
Iedere klank heeft een eigen, unieke invloed op het lichamelijke, emotionele, mentale of geestelijke vlak. 
Een klanksessie is een belevenis op zich en duurt een uurtje. Een sessie kan individueel, voor twee personen of voor een groep tegelijk uitgevoerd worden.

Men wordt zich bewust van het weldadige effect van resonantie op lichaam en geest. Klankschalen zijn handgemaakte instrumenten met lang aanhoudende klanken, rijk aan boventoonresonanties en specifieke zwevingen. Of het nu gaat om ontspanning, genezing of zelfontplooiing, een klankschaal heeft invloed op lichaam, emoties en geest.
Klankschalen kunnen ook op het lichaam worden gebruikt. Dan voelt men de resonantie van de schaal in het lichaam. Deze ‘klankmassages’ kunnen de lichamelijke ontspanning bevorderen. Het kan verruiming van lichamelijk contact, tederheid voor het eigen lijf, en de ontvankelijkheid voor ervaringen bevorderen. Naast klankschalen gebruiken we ook andere instrumenten zoals bellen, rammelaars en drums.  

Daar waar een mens een blokkade heeft, mentaal, fysiek of geestelijk, zal de trilling van het lichaam uit balans zijn. Een klank en trilling die geproduceerd wordt tijdens een sessie werkt door tot op celniveau. De mens bestaat voor grotendeels uit water. Een trilling wordt gemakkelijk geleid door water. Deze trilling verzorgt de afstemming en het weer gelijk maken aan een gezonde trilling. Ieder mens reageert hier anders op.

 

De drum resoneert met onze harteklop en die van Moeder Aarde. Ze trilt in ons hele systeem door en is daarmee aardend en helend voor ons en voor de wereld om ons heen. 
Het ritme van de drum brengt je naar een diepere bewustzijnslaag. Ontspannend en meditatief.

 

Reservaties kunnen individueel of met twee tot tien personen, de sessie duurt een uur.

U kunt kiezen voor enkel klanken of klanken gecombineerd met een begeleide visualisatie.

1 tem 4 personen: 35€ per uur

meer dan 5 personen? stuur een mailtje naar info@creaqtime.be

 

- mogelijkheid voor een drankje en versnapering na de klanksessie.

- Wenst u dit te combineren met een andere activiteit? dit kan ook! we hebben creatieve workshops, massages, spirituele workshops,... en nog veel meer mogelijk.

- beperkt budget? mail ons! we vinden zeker een oplossing voor uw groepsactiviteit!

klankschaal