Wat is een pendel?

 

Een pendel is een klein gewicht aan een koord of kettinkje. 

Vroeger werden pendels gebruikt om te traceren waar water, goud, edelstenen en andere waardevolle voorwerpen te vinden waren. In Europa gebruikten de eerste wetenschappers en doktoren pendels om infecties en zwakke gebieden in lichamen te traceren. Doktoren gebruikten het zelfs om het geslacht van een baby te bepalen. Veel mijnwerkers in Zuid-Afrika gebruiken (nog steeds) pendels om te zien waar waardevolle mineralen in de aarde liggen.

 

Het is een magische tool die eigenlijk heel simpel werkt: het geeft antwoord op bijna iedere vraag die je maar kunt bedenken. Wees je er alleen wel van bewust dat het alleen ‘ja’ of ‘nee’ kan beantwoorden. Je moet je vragen dus zo stellen, dat deze op die manier beantwoord kunnen worden. Krijg ik een baan? Zal ik ooit gaan trouwen? Moet ik verhuizen? Moet ik met hem uitgaan?

 

Hoe werkt een pendel?

Eigenlijk is de basis ook heel simpel: de pendel reageert op je onderbewustzijn. Het geeft aan wat je hart diep van binnen (misschien al jaren) aan probeert te geven.

Om dan gelijk maar de mythe te ontkrachten: een pendel beweegt niet door een of andere geest of door magie. Het beweegt door je eigen geest: het gedeelte waar je normaal gesproken niet zo makkelijk mee kunt communiceren. De magie zit ‘m in het gedeelte dat, wanneer we de signalen van het onderbewustzijn goed kunnen interpreteren, we er ook mee kunnen leren communiceren. Het kan ons namelijk dingen vertellen die ons bewustzijn (nog) niet weet.

Hoe beweegt een pendel?

Een pendel kan in vier richtingen bewegingen. Het kan heen-en-weer gaan richting jezelf en van jezelf af; het kan van links naar rechts gaan; het kan met de klok mee bewegen; of er tegenin. That’s it! Alle richtingen geven een antwoord, welgezegd: “ja”, “nee”, “ik weet het niet” of “ik wil nu niet antwoorden”.

 

U kan een pendelsessie met Sonja aanvragen op afspraak, via onderstaand formulier

40€