Laat je alvast niet afschrikken door
de term spiritualiteit
.


De essentie hiervan is op een bewuste, positieve manier in het leven te staan. Als kind deed je dat spontaan. Elke dag was opnieuw opwindend. Alles was magisch en spannend. Je was geboeid door de dauwdruppels op de blaadjes, door de maan, de sterren, door de paddenstoelen waar de kabouters in wonen, een mooie steen, enz. Ongeduldig keek je uit naar de dag waarop je eerste tandje zou uitvallen want dan kwam de tandenfee en kreeg je een cadeautje. Je praatte met je speelgoed of je huisdier, je had denkbeeldige vriendjes. Je fantasie was grenzeloos, het leven geweldig en magisch. Je dromen kwamen uit.


Gaandeweg zijn we allemaal de capaciteit verloren om in magie te geloven. Het werd onderdrukt, er was geen plaats meer voor. Nochtans bestaat ze echt en kan ze er voor zorgen dat jij het leven kan leiden dat je wil. Daarom is het zo belangrijk dat je je kinderen deze capaciteit niet ontneemt.Kinderen zien en voelen soms dingen die jij als ouder niet ziet of voelt of misschien zelfs niet kent. Zegt je kind dat het geesten of spoken ziet? Zeg dan niet die bestaan niet. Laat hen vertellen, neem je tijd om te luisteren, toon interesse en zeg gerust dat jij het niet kunt zien of horen, maar dat sommige mensen dat wel kunnen. Soms is het fantasie maar vele jonge kinderen staan nog zeer open en hebben contact met het astrale.

Wanneer je zegt dat het niet kan, of het afschildert als fantasie ga je de capaciteit van je kind om dingen aan te voelen en te zien onderdrukken of gaat het zich misschien abnormaal voelen. Het zal er niet meer durven over praten, en gaat het voor zich houden en hierdoor soms in stilte angsten doorstaan als zij weer geesten of spoken zien. Geloof me, het is niet altijd fantasie.  
 

Meer en meer kinderen hebben deze hooggevoeligheid en soms hebben deze kinderen begeleiding nodig van een spirituele coach, die hen leert deze dingen te hanteren.  Hoe ze zich kunnen afsluiten voor dergelijke contacten, wat ze ermee kunnen doen, enz….
 

Er is zoveel wat we kunnen doen om kinderen de mogelijkheid te bieden, hun hele leven lang, elke dag tot een magische dag te maken en hun aangeboren capaciteiten te ontwikkelen in plaats van ze te onderdrukken, zonder het zelf te beseffen.
 

Tijdens 'Spiritualiteit voor kinderen' leren we over deze dingen, zonder kinderen bang te maken. We leren hen hoe ze zichzelf kunnen beschermen, ze leren mediteren, ze leren over edelstenen, wierook, kruiden en nog veel meer...
 

Van 17u tot 18u op :

4 september

18 september 

2 oktober

Een spiritueel moment organiseren voor jongeren(van 8 tem 14jaar). We leren onder andere: wat doen klankschalen? wat is mediteren, wat zijn edelstenen, wat is wierook, enz enz...