Innerlijke groei


  • Meditatie

  • Vrouwencirkel

  • Kundalini Reiki inwijding

  • Klankschaalmeditatie

  • Op zoek naar jezelf

  • Een dag voor jezelf!

  • Qi Gong

  • Mindfulness: Leven in balans

Kijk hieronder voor meer info

Meditatie 

Het leven wordt alsmaar drukker. Als je zoals zoveel mensen je tijd moet verdelen tussen een veeleisende baan, een gezin en een uitgebreide vriendengroep, is een beetje rust vaak heel welkom. Meditatie kan dan een oplossing zijn, maar hoe zit dat nu precies in elkaar?
 
Stel je een glas voor met modderig water: als het water helemaal stilstaat, zal de modder naar de bodem zakken en wordt het water helder. Onze geest is als een glas water: het volstaat hem de kans te geven zich te stabiliseren en de modder van gevoelens en gedachten te laten bezinken. Dan wordt alles weer helder. Dat proces voltrekt zich niet in één oogopslag. Bij het begin van de meditatie kunnen allerlei gedachten door je hoofd schieten. Laat ze komen en gaan "alsof je een luchtbel aanraakt met een pluim" en ze zullen uiteindelijk verdwijnen. Meditatie, is eenvoudig zichzelf ontmoeten.
 
Door mediterend zul je niet anders leven dan de anderen, maar je zult een andere kijk krijgen op al wat je omringt.
 
Er worden telkens verschillende meditatietechnieken aangeleerd en er wordt telkens met een ander thema gewerkt.
 
19u30 tot 20u30
Lesgever Sonja
12€
 
 
Uitverkocht

24/8 Een dag voor jezelf

€ 75,00 € 60,00
Uitverkocht

24/8 Een dag voor jezelf

€ 75,00 € 60,00
! Nieuwe datum : 24 augustus 
 
Heb je behoefte om even tot jezelf te komen en even helemaal niets te moeten? Dan is deze ontspanningsdag iets voor jou. Ongestoord jezelf zijn en genieten, voetjes onder de tafel,.... met diverse vormen van ontspanning en workshops.
 
Genieten van het moment, van het Nu en het Hier.
Jezelf tot rust brengen.
Intuïtief creatief bezig zijn
De helende werking van klanken ontdekken.
 
 
Dagindeling:
 
9u  ontvangst met koffie en thee
 
9u30 introductie  en kennismaking
 
10u30 Bodyscan meditatie
 
11 Intuïtief creatief bezig zijn
 
12u De ademhaling: ‘Gevoelens komen en gaan als wolken aan de hemel. Bewust ademen is mijn anker.’ – Thich Nhat Hanh
 
12u30 lunchpauze: er is een heerlijk pastabuffet (3 soorten pasta, waarvan 2 soorten vegetarisch), met groentjes en brood.
 
14u Rust in beweging
 
14u30 pauze met koffie, thee, gebak en fruit
 
15u klankschaalmeditatie
 
15u45 pauze met koffie, thee, gebak en fruit
 
16u Nu-meditatie:. Gewaar zijn van alles. De waarnemer van je eigen gedachten worden. Zomaar, zonder doel en zonder verwachtingen. ‘Rusten als onveranderlijk bewustzijn is de grootste van alle medicijnen.’ – Longchen Rabjam
 
16u30 napraten en afsluiten van de dag
 
17u einde van de dag
 
 
Koffie, thee en water inbegrepen
 
Omdat dit de eerste volledige dag is dat we organiseren, doen we hier een superactie!! U betaalt voor heel de dag, incl drank eten en workshops slechts € 60,00 ipv 75€
 
 
 
https://www.creaqtime.be/product/724327/16-7-een-dag-voor-jezelf

19u- 20u + half uurtje napraten met thee

De meest gebruikte manier om de spiritwereld te betreden is via de sjamanistische trancereis. Het monotone ritme van de sjamaantrom maakt dat de beoefenaar de sjamanistische trance kan bereiken

Het gebruik van een monotoon ritme van ongeveer 180 a 240 BPM (slagen per minuut), vinden we wereldwijd terug om deze trance op te wekken: het is dit ritme van de trom dat de poort vormt naar de sjamanistische realiteit.

 

Met Vicky

 


Vrouwencirkel 11/9

Een vrouwencirkel is niks nieuws, ze bestaan al eeuwen overal ter
wereld en men ziet ze meer en meer terug opduiken en ik begrijp
waarom. Ik heb zelf de kracht mogen ontdekken om deel uit te
maken van een kring mooie unieke vrouwen, want dat zijn we
allemaal, die even alle dagelijkse verplichtingen en beslommeringen
achter hen laten en zich verbinden met gelijkgestemden. Er wordt
gepraat, gezongen, gemediteerd, geweend, omarmd, geluisterd en
we verbinden ons terug met de kracht van moeder aarde en het
universum. We laten als het ware onze innerlijke godin terug naar
boven komen, we gaan terug in onze kracht staan, we gaan ons ware
doel in dit leven herontdekken en we komen vooral even tot rust, we
helen.
Er is geen voorkennis nodig enkel een open hart.

19u30 - 21u

15€ pp

Coach Sonja

Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar contact@mytica.be

Maandelijkse interactieve workshop waar we dieper ingaan op een bepaald onderwerp.

Onderwerpen zoals: wie ben ik, gevoelens, soulmate, aarden, chakra, entiteiten, energie, kundalini,....

Je kan komen wanneer het jou uitkomt, een avond missen is niet erg.
Kom je later toe? Moet je vroeger vertrekken? Ook hier hebben we begrip voor!

U bent hiervoor welkom op volgende data tussen 19u en 21u30:

5 september

1 oktober

7 november

5 december

Thee, koffie, water, cola inbegrepen

Met Vicky


9/9 Qi Gong

Qi gong (uitspraak: tsjie ghong) is een onderdeel van de Chinese leer, die men zich aanleert, om de lichamelijke en geestelijk gezondheid te behouden en te verbeteren.

Qigong-oefeningen zijn meestal opzichzelfstaande oefeningen waarbij men de lichaamsdelen volgens een voorgeschreven patroon beweegt, en deze bewegingen enige malen herhaalt, alvorens men naar een volgende beweging overstapt. Een Qigong-oefening kan ook statisch zijn, waarbij een staande of zittende houding langere tijd wordt aangehouden. Verder wordt de nadruk gelegd op ademhalingsoefeningen.

Het herhaaldelijk bewegen en correct ademhalen wordt geacht de stroming van Qi (levensenergie) in het lichaam positief te beïnvloeden. Elk lichaamsdeel (met de nadruk op interne organen) wordt geacht een zekere mate van Qi te hebben. De Qi in alle lichaamsdelen is, als ze gezond zijn, in balans. Door het uitvoeren van de Qigong-oefeningen poogt men deze balans te onderhouden of te herstellen.

Reproduceerbare heilzame effecten van Qigong aangaande hartslag en immuunsysteem werden wetenschappelijk opgetekend. (Lee 2005).

 

10u-11u

10€

Coach Steffie

Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar svandierendonck@gmail.com 


7/10 Mindfulness: Leven in balans

We leven in een wereld waarin we nood hebben aan ontspanning. Met mindfulness leer je meer aandacht te hebben voor je eigen ritme waardoor je meer balans en voldoening uit je leven kan halen. Het is bewuster aanwezig zijn in het moment, even je batterijen opladen, om daarna met nieuwe energie verder te gaan.

10u-11u30

18€

Coach Steffie

Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar svandierendonck@gmail.com 


Een Reiki behandeling werkt lichamelijk en geestelijk ontgiftigend en bevrijdend. Reiki neemt pijn weg en steunt op een natuurlijke wijze het proces van genezing. Reiki kan worden toegepast bij chronische ziekten maar evengoed bij griep, onstekingen enz.

Reiki helpt ook emotionele pijn te genezen en helpt onverwerkte ervaringen te verwerken, waardoor oorzaken van lichamelijke klachten kunnen verdwijnen

Tijdens de eerste inwijding worden alle blokkades in de chakra’s verwijderd, behalve in het basischakra. Het hoofdenergiekanaal tussen de basis- en kruinchakra wordt schoongemaakt en voorbereid op het 'wakker maken' van de Kundalini. 

Je leert een complete behandeling en zelfbehandeling te geven. 

Van 9u tot 16u.

Meebrengen: pen en papier. Lunch. Warme sokken.

Koffie, thee en water en zoetigheden zijn voorzien 

U krijgt ook een certificaat van deze inwijding.

 

Met Vicky

28/10 Meditatie in beweging: Qi Gong meridiaanstretchen

Qi gong (uitspraak: tsjie ghong) is een onderdeel van de Chinese leer, die men zich aanleert, om de lichamelijke en geestelijk gezondheid te behouden en te verbeteren.

 
Door deze oefeningen te doen krijgt je een aardige indruk van de conditie van de energie in uw lichaam. Ze zijn ook geschikt als therapie om energieën te versterken of juist te temperen
 
19u30-20u30
10€
 
Coach Steffie
 
Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar svandierendonck@gmail.com 

De druïd way

Druïden hebben al vele eeuwen bestaan in verschillende vormen. Het is een levende weg met een gedachtegoed dat mee evolueert met de tijdsgeest. Enkele van de kerngedachten zijn dat alle leven op aarde zijn plaats heeft, het leven zien als een reis die heling en diepe inzichten kan brengen en spiritualiteit ecologisch maken. Mijn eigen ervaring en manier van delen is vooral down-to-earth en praktisch in je leven toepasbaar. Je kan ook magie of betekenis vinden in alledaagse dingen.

Om een druïde te worden, hoef je je niet te bekeren. Het is geen cultus met een bepaalde goeroe aan het hoofd. Druïden zijn op te delen in Barden, Ovaten en Druïden. Hun pad is beïnvloed door grote klassieke tradities van de Grieken, Romeinen en zelfs het oude Egypte. Wij kennen het vooral van onze voorouders de Kelten. Daar was druïde een woord voor een persoon die erg bedreven was in zijn vak: genezers, rechtsprekers, filosofen,…

De 3 graden verliepen als volgt:

Barden   – zangers en dichters, bewaarders van verhalen
Ovaten   – zieners en genezers
Druïden – filosofen en leraren

Op vandaag worden deze graden nog steeds aangehouden en wordt de oude kennis aangevuld met nieuwe inzichten over hoe we het best in harmonie met onze planeet kunnen leven.

Als je besluit dit pad te bewandelen, valt er zoveel te ontdekken…

Druidry voor mij persoonlijk betekent diepe verbondenheid met de natuur. Het is leven en werken volgens je eigen ritme en dat van de planeet. Het is je plaats in het grotere geheel leren kennen en gewoon kunnen zijn. Het is voelen en weten. Het wiel van het jaar volgen en samen leven met respect voor de natuur.

Wil je er zelf meer over weten? Volg dan een jaaropleiding! Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar svandierendonck@gmail.com 

Steffie